Blogg - Lämna kommentar i gästboken

"Han, den där Ola"

August 21, 2014, 11.47

Fått lite snack kring förra helgens bröllop. Mycket positivt och då blir man ju glad. Många omdömen som återgetts inleds med "Han den där Ola...". Det är något bra med det, och jag känner igen det. Och så är det ju nåt lite skumt med att säga så istället för "Ola var...". Eller skumt och skumt, jag väljer att ta det som en komplimang.


Nära halvmiljonen

August 20, 2014, 20.48

Jag skriver låtar, knegar, och allt verkar hända. Ja ni vet. Nä, det vet ni inte. Jag återkommer med info. Det jag kan säga är att jag fick en avräkning på min gamla Gubbe-låt. Den närmar sig en halv miljon spelningar på Spotify. 426 000 nu. Lyssna på. Tror det är nåt bra.


Skaplig helg

August 18, 2014, 15.35

Det får göras i punktform känner jag. Bröllopshelg för Truls och Monkan i helgen:

*Fredagens förhäng var trevligt, fint vid havet på stranden.
*Fredagens förhängs eftersittning med ost och whiskey på vandrarhemmet var så rolig och kombinationen av människor underbar. Att vi störde folk fram till sen timme fick vi förlåtelse för under själva bröllopsfesten och vi skämdes lite men de kunde också sagt till - ungefär så gick resonemanget. Tack till Majlis och Arne som var förstående människor. Och gud, vad han dansar bra, Arne.
*Skäggtrimmern funkade inte alls så det fick bli bröllop med stort skägg. Ingen hade trimmer där vi bodde så det fick bli kökssaxen för att fixa mustaschen lite enkelt. Hade tänkt att skägget skulle vara lite mindre. Nåja.
*Musiken under vigseln och Truls och Monkans strålande minspel och kroppsspråk var en enorm upplevelse. Jag själv sjöng fel text under båda verserna men tror att jag lyckades förmedla nåt med själva sånginsatsen.
*Fördrinken som fick bli lite extra lång var det perfekta minglet. Bra att vara den som serverade saker så man fick en ursäkt att prata med alla. Långa fördrinkar är fantastiskt.
*Middagen var lyckad. Jag och min förtjusande toastmasterkollega lyckades får jag säga. En lite lång väntan på att Lo skulle somna gjorde att det bli lite förskjutningar men det var skitsamma. *Sista improviserade snacket med tostmasterkollegan visade upp ett samspel som jag nu väljer att skryta med, det var så coolt och bara att haka på.
*Shirine och Fredrik sjöng Utan dina andetag i en långsam version under middagen. Det var det finaste jag hört. Stämningen i rummet var nåt av det mest enorma man kan tänka sig. Jag använder gärna stora ord ofta men det här var tamigfan nåt att minnas resten av livet. Jag grät av lycka lika mycket som när Zlatan gjorde 2-1 i sista sekunden i Budapest. Kanske till och med lite till.
*Vi fick ihop tal och den torra filmen om svensexan blev väl emottagen.
*Störst del av den fenomenala helgen var Truls och Monkans utstrålning och samtidigt avspändhet som smittade fint.
*Dans med hela det gäng man vill dansa med. Alla dessa underbara kufar på en gång.
*Och sen titta på vågorna med en avslutande promenad genom Brantevik. En av de vackraste promenader.
*Urlakad, uppiggad, glad och ja, lite trött nu.

*Så måste också nämnas det här med beröm. Det kan bli en del svallande men jag gillar ju både att ge och få. Jag fisk en del i och med att jag gjorde ditten och datten. Men en person fick också beröm utan att ens vara med. Min farsa, Jan. Vid fixande av Truls krånglande bil på lördag förmiddag: "Jag kommer ihåg när jag hjälpte din farsa att svetsa en gång en grej", sa Hans. "Då var det några skruvar som skulle i och det fixade din farsa. Helt sjukt snabbt och rejält, han är riktigt bra på att skruva, din farsa". Och under pågående foxtrotdans på kvällen, "Jag dansade med din farsa på din syrras bröllop" (för snart 20 år sen), sa Shirine. "Han är för jävlig på att dansa foxtrot, shit asså."


Var det nåt bra?

August 11, 2014, 22.35

Var die Antwoord bra i lördags? Ja, fett och tungt och dansigt och bra. En hederlig gammal konsert där det var varmt och trångt och man liksom bara svettades tillsammans. Innan dess en fin pickninck på brygga med mina goda kompisar. Så, ja, en grym sommardag som avslutades med bad på natten, i varmt regn, förtjusande. Nästan klyschigt kan man tro, men lyssna lite på Antwioord så inser man att det även var icke-klyschigt.

Imorn börjar friidrotts-EM. Det har jag fixat med idag. Och tydligen var jag med och utformade riktlinjer kring sociala medier. Lät malligt. Och överraksande var det.


Allt, och allt

August 8, 2014, 19.51

I vanlig ordning ska allt avgöras inom ett par veckor. Då menar jag i det lilla, men varför inte - dags för tidsresor, interstellära resor och nåt jag inte ens kan tänka just nu.


Tidigare inlägg >>

119863