Blogg - Lämna kommentar i gästboken

Långkok och låtar

July 24, 2014, 12.03

Jag kokar långkok, tvättar och skriver låtar, ser över hösten och lite så. Perfekt när det är över 30 grader.


Trumpet

July 22, 2014, 20.09

Skrev vidare på nya låtar i morse. Ska de närmaste dagarna nog skriva klart dem. Mycket trumpet ska det bli hör jag i huvudet. Beror nog också på att jag tidigare i sommar gjorde min första låt som innehöll live-trumpet. Han får fler uppdrag verkar det alltså.

En låt innehåller referenser till själva trumpetandet dessutom.

Undrar vad som händer i höst. Så mycket i nuet lever man denna sommar. Ska i och för sig mest läsa bok, styra upp småsaker, skriva låtar de kommande tre dagarna. Men i alla fall.


Rekreation och fruktkompott

July 21, 2014, 19.09

Jag åkte båt ut i skärgårn och sen var jag på en ö i flera dagar. Badade, åt supertrevliga middagar, spelade spel, tramsade och chillade. Hur bra som helst. Kom hem igår, steg upp idag och skrev en låt direkt. Bra rekreation med andra ord.

Memo: ringa Ingeborg och be om recept på fruktkompotten hon gjorde förr i tiden.


Sommarlek

July 15, 2014, 20.58

Jobbar två dagar. Sen fortsatt sommarlek, den här gången ut i Skärgården och hänga med trevliga människor i stuga.

Sjyst litet gig i lördags. Och svensexan i söndags var grym. Bra käk, bra snack, bra sport. bara en till akuten och en telefon som försvann. Men bara lättare skada och telefonen kom tillbaka. Eller - den var aldrig borta.


Idag idag idag

July 14, 2014, 16.07

Jag känner det i luften, i märgen, i benet, i doften när solen går ner och precis lika mycket när den går upp. Det känns som att jag håller på att bli kär. Denna fantastiska känsla av förväntan, nervositet och på gränsen till illamående.

Det vore ju förklarligt om jag nyss träffat nån eller fått ett telefonsamtal eller så. Men den här gången är det bara känslan. Kanske längtan efter känslan, med det spelar egentligen inte nån roll. För känslan är densamma. Lika vacker, lika skön, lika hopplös och sårbar.

Så sångerna jag skriver nu om dagarna, leendena jag tvingar på varenda jävel jag möter är på grund av det här. Så vet ni det. Har ni lite energi över - det har man alltid - testa på att försöka haka på. Det är ju typ sommar eller vad fan det nu är för årstid.

(Och nej, jag har inte rökt svamp eller druckit för mycket sockerdricka.)


Tidigare inlägg >>

118067