Jag är så trött på att vänta - smakprov Hela boken (pdf)

 

Jag frågar inte, jag frågar inte om råd
Jag bara skriker skynda, för satan skynda på

 


Jag lade mig på sängen och läste en bok, en rolig bok om sex, blod och sex. Jag somnade och vaknade och somnade och vaknade och förstod därmed inte allting i sitt samanhang. Det ringde en flicka, som jag just tänkte på eftersom jag läste en bok om sex, och frågade om jag skulle följa med på en poesiafton av lite lustigt slag, hon sade det med sin, som jag åtminstone tycker, charmiga röst. Men jag sade att jag inte kunde för jag skulle se ishockey med min kompis Truls. Det sade jag inte men det var sant.

 


Idag är det söndag. Igår drack jag en hel massa sprit. Så idag är jag trött, men rastlös. Jag brukar spela musik med mina kompisar på söndagar, men Hasse är i Danmark och jobbar så det går inte idag. Han skulle kommit hem för flera veckor sedan, men det har försenats. Och vi ska spela in en skiva om ett tag så det hade varit bra om han kommit hem tidigare. Men det gjprde han inte som sagt.
Hasse ringde för två minuter sedan och sade att han kommer hem i veckan. Bra, för då kan vi nog hinna öva innan vi ska spela in. Det gör även kända musiker har jag hört, så det känns bra. Hasse bad om ursäkt för att han blivit så sen och jag sa att det inte gjorde något. Fastän jag många gånger svutit över att han varit borta. Att han äventyrar vår inspelning som betyder mycket för mig. Men jag förlåter honom hur lätt som helst när jag pratar med honom. Det hade jag nog gjort i pricip oavsett vad han gjort. Hade han avslöjat att det var han som var Hitler hade jag kanske tvekat, i och för sig. Jag gillar Hasse. Jag älskar nog Hasse, med tanke på mitt beteende åtminstone.

 

 

De påstår att graven är tom
Men jag har sett Jesus kranium

 

 


Idag var det bara 10
Idag var det bara 10
Idag var det knappt någon


10 som bara älskade
10 som bara hatade
10 var ju knappt någon


Det kunde ha varit värre
Det kunde ha varit värre
Idag var det knappt någon


Värre för någon som älska?
Värre för någon förälskad?
Men 10 är ju knappt någon

 

 


Jag är världens största optimist och allt det där
      Men ibland vet jag inte riktigt var jag ska ta vägen.

 

 


Det var länge sen vi sågs sa jag
Du sa det tänds nya stjärnor i ens liv
Jag var nära att kräkas ett tag
Än mer när vi skildes för vi inte hade mer tidDu pekade på Venus och Mars
Och sa idag ser de ut som varsin sol
Varje sekund var som en kvart
När jag såg hela galaxer under din kjolDina nya stjärnor
De skiter jag i

 

 

Vi spelade i Ljungby igår. Det ligger i Småland. Tre betalande bestod publiken av. Det fanns inte så värst många icke-betalande heller, för annars hade det inte gjort mig någonting om publiken inte betalt, bara de varit där. Men men... Vi blir stora och publikmgnetiska snart. Trots allt blev det en kväll att minnas. Huvudbandet var ett misslyckat hårdrocksband från Karlstad. Mitt favoritlag i hockey kommer därifrån. Bandmedlemmarna gillade också detta hockeylag. Det sa de när de druckit en massa sprit. Innan det sa de inte så mycket. De hade varit på Euyropaturné. Det lät bättre än det var sa basisten Ronny. Ingen publik vare sig i Italien eller Tyslkland. Och alltså inte igår i Ljungby heller. Stackars Ronny. Han berättade roliga historier. Man kan utan större svårighet också få dem till att vara sorgliga. Historierna handlade om Ronny och människor och företeelser i hans närhet. Han pratade värmländska. Helskönt. Han sa inte gräva ett hål i marken, til exempel utan “Göra håål i backa” Underbart.
Ronny hade precis fått tillbaks sitt körkort. Hna hade kört full sade han. Polisen hade stoppat honom. Han fick ha fotbojja och göra levertester i en månad. När månaden var slut körde han till Systembolaget och köpte en back. En back öl förmodar jag. När han kom hem för att sedermera ge sig av med sin back för att fira ringde hans far. Hans far hade tillskänkts en ren av Wermlands auktoriserade bilskrothandlare. Eftersom Ronnys far var auktoriserad tomte. Ronny fick därför istället för att fira “Göra håål i backa” och bygga renstaket. Stackars Ronny. Ronny skulle bli farsa som han sa, i mars. Barnet skulle bli hårdrockare ut i fingerspetsarna. Det skulle vi lita på sa Ronny. Gehenna, så hette bandet, var jättedåligt. men nu vet jag att rockmyten inte bara är en myt. Ronny och hans bandmedlemmar står för den. På värmländska. Festligt. De hade slagit sönder en hotellsäng en gång. De betalade fortfarande av för det. Det hade visat sig vara en Hästens-säng. Kanske kan man se det som tragiskt, men ofta har de nog ganska roligt. De fick ju spelka i Italien till exempel. Så man ska inte skrocka för mycket.
För övrigt hade de varit med på en skiva som hette. Headbangers against disco. Humor.

 

 


I söndags var jag söndagskåt
    I måndags var jag måndagskåt
        I tisdags var jag tisdagskåt
            I onsdags var jag onsdagskåt
                I torsdags var jag torsdagskåt
                    I fredags var jag fredagskåt   

Eller är jag för upphängd på veckodagar och sånt?
                        Jag är kanske helt enkelt bara kåt.

 

 


Jag vill vara homosexuell för en kväll för att bevisa att jag inte är död

 


Söker fler, fler människor
Ingen ro i det jag gör
Bultande känslor
Världen kallar utanförTankar och munnar
Måste träffas nu ikväll
Känner pulsen när jag blundar
Kan inte sitta här självHar så mycket att skriva
Ord som väntar på tryck
Vända och förvrida
Med satan bakom min ryggMen jag kan inte sitta still
Jag har sånt sug efter folk
Jagar mycket mera till
Det är nån jävla rock n´rollJag kommer aldrig koppla från
Jag kommer aldrig dö
jag kommer alltid att driva på
Jag kommer alltid gå, gå, gå

 

 

Jag ska lyckas. Den här världen är min lekplats och jag ska fan också få gunga. Ni kan säg vad ni vill.

 

Älska mig, tro på mig
Och bara känn på att jag faktiskt finns
Lova mig, att inte glömma mig
Säg att jag är en sådan man minns
Kan du älska mig om jag skulle ha fel
Om det bara blev prat och ingenting mer
Det är nog ingen risk, nog ingen risk
Men jag vill höra att nån säkert ser
Jag vill höra det säkert

 

 

Hela boken (pdf)