Jag har fått en bra Idé - smakprov Hela boken (pdf)

 

Jag vill berusa mig av dig. Dricka upp dig. Varenda droppe av dig. Frossa dig, inhalera dig tills jag är skitfull av dig. Då, med den berusades logik, fortsätta dricka. Kröka tills jag tappar minnet och gör sånt man knappt visste att man ville. Full av dig. Aspackad. Folk kommer tycka att jag fått för mycket, men jag kommer säga att det var den bästa, perfekta, fyllan.
Så full av dig att jag visar arslet på stan. Råkar skrika på polisen. Och råka skrika att jag är kär i dig.
Så full av dig att jag skäms, fast det gör jag inte för jag är så jävla full. Av dig.
Jag vill berusa mig av dig.

 

 

 

Om du vore ett parti skulle jag rösta på dig.
Om du vore ett hockeylag skulle jag heja på dig.

 

 

Jag gillar kaffe. Jag gillar mjölk. Men att blanda ihop dem är ju bara ett missförstånd, och en rädsla för tydliga, distinkta smaker. Att inte våga gå in för något till fullo, att ha det mysigt när man kan ha det underbart. Som att nöja sig med att gilla istället för att ge sig hän och älska. Det är nåt mesigt försiktigt med hela den här kaffelattegenerationen. Gå hela vägen för fan.
En god vän sa med ett förklarande leende när det var dags för en ny runda i baren efter några drinkar att "jag dricker helst min sprit ren". Såklart. Det är ju så man känner smaker. Ordentligt, friskt. Inte urlakat och trött. Rysk vodka utan is.
Så våga ta steget; älska fullt ut och känn, känn varje hårstrå resa sig när du tar en djup klunk. Slå dig fri från de som förstör kaffesmaken med litervis med mjölk, de som häller Coca Cola i rödvin och de som säger kanske när man frågar om de ska med till Istanbul.

 

 

 

 

Jag är kanske enkel att få omkull
Men jag räddar världen för dina läppars skull

 

 

 

My God, You´re so gay.
Du behöver lite cock i dig.
Sa hon till mig på halvaustraliensiska när jag satt på jobbet och lyssnade på smöriga ballader. Fint på nåt sätt.

 

 

 

Spanska tjejen
Vi letar alla efter någon som kan ta oss ut. Nån som i filmen, som liksom sätter fart. Nån spansk, het brud som får en att både röka och dricka och knullar hela natten, men sen ändå stiger upp tidigt nästa morgon och fixar alla dealarna och gör allt det spännande och dessutom får bra betalt.
Nån som kan ta oss ut. Olaszabal heter hon i efternamn och hon gör dig världsberömd och får dina drömmar att gå i uppfyllelse. Och dessutom sätter på dig. Och bjuder på sprit. Perfekt. Klart att alla letar efter nån sån.

 

 


Jag vill inte skildra verkligheten.
Jag vill inte måla upp sagor.
Helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag vill.
Jag kan bara helt enkelt inte sitta still.

 

 

 

Om det kommer hit varelser från en annan del av rymden skulle vårt sätt att se på oss själva ändras. Milt sagt.

Troligen skulle vi inte kunna se, nog inte ens kunna tänka oss dem. Så kanske har det redan hänt.
Men fastän man försöker tänka sig hur det är, är det svårt att fatta. Det behövs nog en konkret grön gubbe i vanlig 3D för att man ska hajja.
Välkomna!

 

 

Kanske ska man börja spela biljard.
Och ha det som sin grej liksom.
Tjäna pengar på det och så.
Åka runt med en kö.
Det kan vara en lösning.

 

 

 


Det är stor skillnad på vad man gör var. Alltså, man gör olika saker i olika situationer.
Nu, till exempel, sitter jag med benen i kors, städat tillbakalutad och läser en novell. Jag vikarierar som lärare och eleverna har prov. Jag ger ett seriöst intryck och ser väl nästan proper ut. Nästan lite äckligt, för övrigt.
Om några timmar, närmare bestämt tre, ska jag göra helt andra saker. Dricka sprit, snacka med snygga brudar, skämta och skrika. Säkert röka och kanske klä av mig naken mest för att det är kul.
Det hade nog verkat konstigt om jag gjorde det här och nu istället. Ett jävla liv hade utbrutit. Eleverna hade skrattat. Några hade velat få sprit. Läraren som tittade in nyss hade svimmat och rektorn hade strypt mig. Säpo hade nog nästan kopplats in. Ett jävla liv.
Bara för att man gjorde något tre timmar tidigare. Fantastiskt.